Pişmaniye Tadında Saray Helvası

Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 ,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ ( eritilmiş)
  • 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) paket vanilin

Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un tavaya alınıp kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım.Yakmamaya dikkat edelim.
  2. Ocağın altı kapatılıp eritilmiş yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Pudra şekeri ve vanilin ek edilip ocağın altı kısık ateşte tekrar açalım.
  4. Tamamen özleşene kadar karıştıralım.
  5. Küçük uzunluk borcama pişirme kağıdı yerleştirilir.
  6. Helva borcama aktarılır ve kaşıkla üzerine bastırarak sıkılaştırıp düzleştirilir. Basitçe form alacaktır.
  7. Tırtıksız bir bıçakla istediğiniz üzere dilimleyebilirsiniz.
  8. 1,5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  9. Sonrasında istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz.

Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dibedip (Mardin Usulü)
Fırında Dondurulmuş Somon Ve Patates
Dondurucuda Cacık Lik Salatalık
Kolay Patatesli Börek
Kayseri Yağlaması (Şebit)
Kıymalı Kabak Yemeği
Hdabla | © 2024 |