Püreli Köfte

Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan rendesi
- 1 çay bardağı galete unu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Püre:
- 1 kg patates
- 1 su bardağı süt
- 1 kaşık tereyağ
Sosu:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 bardak sıcak su
- Az sıvı yağ
Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 kg patatesi küp küp doğrayıp haşlayalım. Daha sonra çatalla ezip üzerine 1 bardak süt, 1 kaşık tereyağ ekleyelim.Kısık ateşte sütünü çekene kadar karıştıralım.
- Derin bir kaseye kıymayı koyup üzerine yumurta soğan rendesi, galete unu ve baharatları koyup yeterlice yoğuralım.
- Daha sonra köfteden kesimler alıp çanak formu verip borcama sıralayalım.
- Kızarana kadar fırında 200 derecede pişirelim.
- Pişince çıkarıp ortasına püre koyalım ve kaşar rendesi serpelim.
- Salçalı sosunu da borcamın kenarından yanlışsız döküp tekrar fırına verelim.
- Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun. 🤩.
Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
