Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte materyalleri;
- 250 gr dana kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 soğan rendesi (suyu sıkılmış)
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer gereçler;
- 1 paket buzluk bezelyesi (yaklaşık 600 gr )
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 yemeklik doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftemizi yapıyoruz. Bir kaba kıyma ,rendelenmiş soğan,sarımsak, galeta unu, yumurta ,baharatları ve tuzu ekleyerek yoğuruyoruz.
- Daha sonra harçtan küçük küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz.
- Daha sonra bir tencereye sıvı yağı,salça ve toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra suyumuzu ek ediyoruz.
- Kaynadıktan sonra bezelyeyi ek ediyoruz.
- Bir 10 dakika evvel bezelyenin pişmesi için kaynatıyoruz.
- Daha sonra patates ve havuçumuzu ek edip bı 10 dakikada bu biçimde kaynatıyoruz.
- Ve en son köftelerimizi ek ediyoruz yemeğimiz pişene kadar denetimli bir halde kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun 🌺.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







