Avuz (Ağız Sütü)

Avuz (Ağız Sütü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre ağız sütü
  • 1 litre olağan süt
  • Şeker (miktarı isteğe bağlı)

Avuz (Ağız Sütü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Normal sütü ocağa alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan sütü yavaş yavaş soğuk olan ağız sütüne ekliyoruz. Ve ocağın altını açıyoruz.
  3. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz ta ki koyu boza kıvamına gelene kadar.
  4. Kıvamı istediğiniz yoğunlukta olduğunda altını kapatıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Soğuduktan sonra isterseniz şekerle isterseniz sade olarak tüketebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Adana Usulü İçli Köfte
Biber Dolması ( Pişmiş İç Harçla)
Tavuklu Patates
Şekerpare (Tam Ölçü)
Haydari Mezesi
Acılı Domates Ezmesi
Hdabla | © 2025 |