Dubai Güllaç

Dubai Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (100gr)
- 600 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 top tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı kreması
- yarım çay bardağı tahin
- 1 paket çikolata
- 2 tatlı kaşığı kakao
- File antep fıstığı
Dubai Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütün üzerine şekeri ekleyip kaynatıp soğumaya alalım.
- Tel kadayıfların üzerine Antep fıstığı kreması ve tahini ekleyip karıştıralım.
- Çikolatamızı rendeleyip üzerine kakao ekleyip karıştıralım.
- Güllaç yaprakların yarısını bir kat yaprak üzerine süt, yaprak, süt sırasıyla ekleyerek borcamımıza dizelim.
- Kalan güllaç yapraklarını ılınan sütün içine alıp yumuşaması için bekleyelim.
- Arasına antep fıstıklı harcımızı dökelim.
- Üzerine file antep fıstığı serpelim.
- Ilık sütün içinde yumuşayan güllaç yapraklarını üzerine ekleyelim.
- Rendelediğimiz çikolatayı dubai güllacımızın üzerine serpelim.
- Son olarak file antep fıstığıyla süsleyelim.
Ayrıntılı anlatımlı tanım için youtube kanalımı yahut instagram hesabımı ziyaret edebilirsiz. Afiyet olsun.
Dubai Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








