Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

2 adet pide için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine;

  • Çörek otu
  • Susam
  • Yumurta sarısı

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba ılık su maya ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. 2 su bardağı un ekleyip karıştıralım. (kaşıkla yapabilirsiniz elinize yapışıyor).
  3. Kalan 2 su bardağı unu da ekleyelim.
  4. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalandıktan sonra sıvı yağı ekleyip hamuru iki kesime bölelim.
  6. İki tane yağlı kâğıda bezelerimizi koyup biraz daha nayalandıralım.
  7. Pidelere halimizi verip yumurta, susam ve çörek otu ekleyelim.
  8. Daha sonra alt üst 220 derecede pişirelim. Afiyet olsun :).

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Pamuk Gibi Poğaça
Bamya Tavası
Etimek Tatlısı
Üzüm Yaprağı Sarması
Elmalı Kurabiye
Mini Çıtır Tavuk Rosto
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet