Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
2 adet pide için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
- Çörek otu
- Susam
- Yumurta sarısı
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ılık su maya ve tuzu alıp karıştıralım.
- 2 su bardağı un ekleyip karıştıralım. (kaşıkla yapabilirsiniz elinize yapışıyor).
- Kalan 2 su bardağı unu da ekleyelim.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra sıvı yağı ekleyip hamuru iki kesime bölelim.
- İki tane yağlı kâğıda bezelerimizi koyup biraz daha nayalandıralım.
- Pidelere halimizi verip yumurta, susam ve çörek otu ekleyelim.
- Daha sonra alt üst 220 derecede pişirelim. Afiyet olsun :).
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



