Bagel

Bagel Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2,5 su bardağı mor un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için;

  • Çiğ kabak çekirdeği
  • Kavrulmamış susam
  • Mavi haşhaş
  • Keten tohumu
  • Çiya tohumu

Blanş için;

  • Su ve toz şeker

Bagel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurumaya toz şeker ve suyu karıştırıp 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Hazırladığımız karışıma tuzu ekliyoruz unu denetimli bir biçimde ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hazırladığımız hamuru ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamuru altı eşit modüle ayırıp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
  6. Ocakta su ve şekeri kaynatıyoruz.
  7. Kaynamış suya form verdiğimiz hamurları ekleyip on saniye bir yüzü on saniye bir yüzü haşlayıp fırın kağıdı serili tepsiye alıyoruz.
  8. Üzerine istediğiniz üzere süsleyip evvelce işitilmiş 200 derecelik fırında alt üst fansız ayarda altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Dilerseniz sade dilerseniz benim üzere sandviç olarak tüketebilirsiniz afiyet olsun.

Bagel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kek
Lahmacun (Tavada)
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Glutensiz Krep
Halamın Pastası
Çikolatalı Katmer Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet