Bagel

Bagel Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2,5 su bardağı mor un
- 1 su bardağından bir parmak eksik su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için;
- Çiğ kabak çekirdeği
- Kavrulmamış susam
- Mavi haşhaş
- Keten tohumu
- Çiya tohumu
Blanş için;
- Su ve toz şeker
Bagel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurumaya toz şeker ve suyu karıştırıp 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hazırladığımız karışıma tuzu ekliyoruz unu denetimli bir biçimde ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamuru ılık bir ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru altı eşit modüle ayırıp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Ocakta su ve şekeri kaynatıyoruz.
- Kaynamış suya form verdiğimiz hamurları ekleyip on saniye bir yüzü on saniye bir yüzü haşlayıp fırın kağıdı serili tepsiye alıyoruz.
- Üzerine istediğiniz üzere süsleyip evvelce işitilmiş 200 derecelik fırında alt üst fansız ayarda altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Dilerseniz sade dilerseniz benim üzere sandviç olarak tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Bagel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












