Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında)

Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet lavaş
- Peynes süzme peynir (her türlü peynir olur)
- Maydanoz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Bir tutam tuz
Tavayı yağlamak için;
- Tereyağı
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için süt ,yağ ve yumurtayı çırpıp kenara alın.
- Maydanozu kıyın ve peynirle karıştırın.
- Isınan tavayı tereyağı ile yağlayıp birinci lavaşı tavaya yerleştirin.
- Üzerine iki üç yemek kaşığı sos sürüp ikinci lavaşı üzerine köyün peynirli karışımın yarısını üzerine yayıp tekrar lavaş yerleştirip sos sürün.
- İki kat lavaş bir peynirli harç olacak halde her katı soslarak süreci bitirelim.
- Kapağını kapatıp orta ateşte çevire çevire pişirelim.
- Altı kızarınca düz bir tepsi, kapak yahut tabağa çevirip öteki tarafını tavaya yerleştirip kızarana kadar pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun💐.
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







