Bisküvili Latte Pasta

Bisküvili Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 silme tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krema
- 1,5 paket beyaz çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
Kenarlarını bulamak için;
- 1 su bardağı pirinç fındık yahut fıstık
Bisküvileri ıslanmak için;
- 1 silme tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
Bisküvili Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri ıslatmak için kahve, şeker ve sıcak suyu karıştırıp soğuması için kenara alalım.
- Krema için tencereye un, nişasta, şeker ve kahveyi koyup karıştıralım.
- Ardından yumurta sarısı ve sütü ek ederek ocaktan alalım daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Tereyağı ve vanilini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Kremanın yarısını ekleyip mikserle pürüz kalmayana kadar çırpalım.
- Bisküvileri hazırladığımız kahveye batırıp borcama dizelim üzerine kremadan yeteri kadar koyup üzerine tekrar kahveyle ıslattığımız bisküviden dizelim.
- 4 kat olacak halde sürece devam edelim.
- Üzerini düzleştirip dolaba kaldıralım.
- Ganaj için kalan kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve pastamızın üzerine gezdirelim.
- Dekor vermek için sütlü çikolatayı benmari eritip pastanın üzerine şeritler halinde sıkalım kürdan yardımı ile form verelim.
- Dolapta en az iki üç saat dinlendirip dilimleyelim kenarlarını fındık kırığına bulayarak servis edelim.
Bisküvili Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










