Kağıtta Tavuk

Kağıtta Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk pirzola (5-6 adet ediyor)
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet küçük patates
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- Biraz kekik
Kağıtta Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Döküm tencereme kağıdı serdim üzerine tavuklarımı yerleştirdim.
- Üzerine limon suyu ve tuz, karabiberi ekledim.
- Yeniden bir yağlı kağıt yardımıyla yemeğimin ağzını kapattım ve tavamında ağzını kapatarak ocağın en küçük gözüne en kısık ateşe aldım.
- 1 saat sonra tavuklarımı çevirdim.
- Henüz kızarmamışlardı lakin iftara az vaktim var diye sebzelerimi dizip yine tuz, karabiber ekledim ve bu sefer birazda kekik serperek yemeğimin ağzını tekrar kağıtla ve kapakla kapattım.
- Siz daha erken yapmaya başlayın birinci basamakta tavuklar kızarınca çevirin, tavuklarınız bu sayede dağılmaz.
- Yaklaşık 1 saat 20 dk da bu halde pişirdim.
- Bu basamakta tavuklarla çok oynamamak ve yemeği daima açmamak gerekiyor. Yoksa çarçabuk dağılıyor.
- Onun dışunda dikkat etmeniz gereken bir şey yok. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, lezzetli günler dilerim💖.
Kağıtta Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








