Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane limon suyu
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ( damak tadıniza nazaran ayarlayınız )

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçi güzelce yıkayınız ve pişirme kabınızın içine suyu ve pirinçi koyup yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  2. Diğer yanda terbiyesi için yoğudu ,unu,limonu ve yumurta sarısını ekleyip karıştırınız üzerine çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak sosa ekleyip güzelce karıştırıp çorbaya ek ediniz.
  3. Sonra tuzuda ek ediniz.
  4. Sürekli karıştırınız ki çorbanız kesilmesin göz göz oluncaya kadar pişiriniz ve çorbayı kenara alınız.
  5. Sonra sosu için tereyağını küçük bir tavada eritiniz.
  6. Üzerine 1 yemek kaşığı naneyi ekleyip karıştırınız ister hepsini ekleyin çorbaya yada birazını ekleyiniz.
  7. Geri kalan kısmını da üzerine dökerek servis yapınız.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelo
Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı
Akşam Yemeği Menüsü
Gırniş (Çerkez Yemeği)
Güveçte Etli Patlıcan
Milföylü Tost
Hdabla | © 2025 |