Fırında Nefis Patatesli Kanat

Fırında Nefis Patatesli Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet kırmızı, yeşil sarı etli biber
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 kilo tavuk kanadı
- Damak tadınıza nazaran tavuk baharatı
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Nefis Patatesli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi bir kaç sefer sudan geçirdikten sonra ortadan dilimleyelim.
- Biberı julyen biçiminde kıyalım.
- Soğanı yarım ay halinde kıyalım.
- Havucu dörde kıyalım ve yarım parmak uzunlukta tekrar kıyalım.
- Kanadı bıçak yardımı ile ikiye kıyalım ve suda yıkadıktan sonra baharatı üzerinde gezdirelim.
- Bütün materyallerin üzerinde tuzu ve yağı gezdirelim, bütün materyalleri harmanlayalım.
- Tepsi üzerine yağlı kağıdı yerleştirelim ve bütün materyalleri tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180* derece fırında bir saat kadar pişmeye bırakalım. Ortada bir fırından çıkarıp kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Sıcak servis yapalım.
Not: fırın ısısını ve pişirme mühleti fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm.
Malzemeleri artıra, azalta bilirsiniz.
Fırında Nefis Patatesli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


