Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev İmali Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un (5-6 su barsağı)

İç harcı için;

  • 700 gram yağlı kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

Ev İmali Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuz için maya ,şeker, su ve sütü yoğurma kanımıza alıp maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağı ve ununu denetimli ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamurumuzu 30 dakika mayalandıralım.
  4. İç harcımız için kıyma ,soğan, biber ,maydanoz ,domatesi robottan geçirip ekleyelim, baharatlar yağ ve salçasını ekleyerek harcımızı karıştıralım ve harcımız hazır.
  5. Hamurumuzdan yumaklar alıp merdane yardımıyla açalım üzerine iç harcımızı yayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika denetimli pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ev Üretimi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Acılı Çiğköfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Kahveli Keşkül
Unlu İrmik Helvası (Krem Kıvamında)
Fıstıklı Çikolatalı İçi Sürprizli Kurabiye
Plaska (Kırklareli Yöresi)
Pratik Yayla Çorbası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |