Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev İmali Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (5-6 su barsağı)
İç harcı için;
- 700 gram yağlı kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kimyon
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Ev İmali Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuz için maya ,şeker, su ve sütü yoğurma kanımıza alıp maya eriyinceye kadar karıştıralım.
- Sıvı yağı ve ununu denetimli ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuzu 30 dakika mayalandıralım.
- İç harcımız için kıyma ,soğan, biber ,maydanoz ,domatesi robottan geçirip ekleyelim, baharatlar yağ ve salçasını ekleyerek harcımızı karıştıralım ve harcımız hazır.
- Hamurumuzdan yumaklar alıp merdane yardımıyla açalım üzerine iç harcımızı yayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika denetimli pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Ev Üretimi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

