Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)

Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1/2 (yarım) demet dereotu (ince kıyılmış)
- 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Dereotu ve peyniri ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°c’de 20-25 dakika pişirin.
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






