Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (fırınlama için poşeti ile satılan 2 kilo civarı tavuklardan kullandım içinden pişirme termometreside çıkıyor)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • Arpacık soğan (yoksa 2 tane olağan soğan)
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğumuzun üzerindeki tüyleri yakalım ve temizleyelim.
  2. Bir kasede yoğurt salça yağ ve baharatları karıştıralım tavuğumuzun her yerine sürelim.
  3. Derinin altına elimizi sokup bilhassa o kısımları da soslayalım ki eti lezzetlensin.
  4. Fırın poşetine 1 yemek kaşığı unu döküp içinde sallayalım fazla kalan unu dökelim bu süreci tavuğumuzun poşete yapışmaması için yapıyoruz.
  5. Tavuğumuzu poşete aldıktan sonra havuç patates ve soğanlarımızı doğrayıp kabımızda kalan sos bulayıp onlarıda fırın poşetine alalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
  7. Ortalama 1 saat de pişti benim fırınımda lakin her fırın farklı oldugu için denetimli pişirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Muhallebi
Turşulu Köz Biberli Tarator
Hamsi Sarma
Havuç Mezesi
Kuzu Etli Güveç-i Sebze
Çikolatalı Pudingli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |