Kremalı Sebze Çorbası

Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük patates
- 1 küçük havuç
- 1 çay bardağı mısır konservesi
- 1 çay bardağı bezelye (pişmemiş)
- 1 küçük yeşil kabak
- Yarım kapya biber
- 1 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 8 su bardağı sıcak su
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik tüm sebzelerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
- Sıvı yağ tencereye alıp kızdırın ve zerzevatları hepsini ekleyip 10 dk dağılmadan kavuralım.
- Sonra 2 kaşık un ekleyip 2 dk onunla kavuralım.
- 8 bardak sıcak suyu yavaşça ekleyelim sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Yumuşadıktan sonra tuz karabiber ve kremayı yavaşça ekleyip karıştıralım ve 5 dk daha kaynatalım. Çorbamız hazır.
- Dereotu yahut maydanoz vs ile süsleyerek sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



