Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane büyük uzunluk havuç
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt sos için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Ceviz
- 3 yada 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir tavaya yağımızı alalım, üzerine havuçlarımızı rendeleyelim tuzumuzu ekleyip 5 dakika ya yakın kavuralım ben çok fazla kavurmuyorum 5 dakika kâfi geliyor.
- Kavurma süreci bittikten sonra farklı bir kaba alalım soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra bir kasede yoğurdumuzu hazırlayalım ve soğumuş olan havuçların üzerine yoğurdumuzu döküp karıştıralım.
- Servis edeceğimiz tabaklara alalım üzerine iri kıyılmış cevizlerimizi ekleyelim.
- Küçük bir tavada sosumuzu hazırlayalım.
- Yağımızı ve toz kırmızı biberimizi tavada hafif yanmayacak halde kavuralım ve taratorumuzun üzerine gezdirelim afiyet olsun.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



