Mangal Tadında Kanat

Mangal Tadında Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg kanat
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber az acılı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı köri
- Küp doğranmış patates
Mangal Tadında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukların üzerine çizikler atılır.
- Verilen tüm gereçler ile sos hazırlanır ve tavuklar harmanlanır.
- Üzeri kapatılarak en az 3-4 saat dolapta bekletilir.
- Ne kadar beklerse o kadar hoş olacaktır.
- Fırın alt üst fanlı ayar 200 derece ısıtılır.
- Tavuk kanatları fırın tepsisine dizilir küp doğranmış patatesler de yağlanıp tavukların kenarına alınır.
- Yaklaşık 25-30 dk kızartılır. Mangal tadında kanatlar hazır afiyetle yiyebilirsiniz 🥰.
Mangal Tadında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


