Mangal Tadında Kanat

Mangal Tadında Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kanat
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber az acılı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı köri
  • Küp doğranmış patates

Mangal Tadında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukların üzerine çizikler atılır.
  2. Verilen tüm gereçler ile sos hazırlanır ve tavuklar harmanlanır.
  3. Üzeri kapatılarak en az 3-4 saat dolapta bekletilir.
  4. Ne kadar beklerse o kadar hoş olacaktır.
  5. Fırın alt üst fanlı ayar 200 derece ısıtılır.
  6. Tavuk kanatları fırın tepsisine dizilir küp doğranmış patatesler de yağlanıp tavukların kenarına alınır.
  7. Yaklaşık 25-30 dk kızartılır. Mangal tadında kanatlar hazır afiyetle yiyebilirsiniz 🥰.

Mangal Tadında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu (Borcamda)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Fırında Etli Patlıcan Yemeği
Keçiboynuzu Brownie (Şekersiz Az Un İle Harika Kurabiye)
Puf Puf Kabaran Poğaça
Dondurucu İçin Kızartmalık İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |