Güveçte Sebzeli Et Yemeği

Güveçte Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • ️400 gram süt dana eti
  • ️4 adet patates (küp küp doğranmış)
  • ️2 adet kırmızı kapya biber ve 4 adet yeşil sivri biber (doğranmış)
  • ️1 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • ️2 adet soğan (doğranmış)
  • ️3 diş sarımsak (doğranmış)
  • ️Biraz maydanoz (doğranmış)
  • ️1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ️6 küçük modül tereyağı
  • ️1 lt su (1 yemek kaşığı domates salçası ile karıştırılır)

Güveçte Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti güveçte kızartın.
  2. Soğanı, sarımsağı ve biberileri ekleyip hepsini birlikte kızartın.
  3. Küp doğranmış patatesleri ve patlıcanları da içine ekleyin.
  4. Domates ve biber salçasını ek edip birlikte karıştırın.
  5. Domates salçalı suyu ve baharatları içine dökün.
  6. Şimdi içine maydanoz ve tereyağı kesimlerini yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın.

Güveçte Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Haşlama
Karpuzlu Limonata
Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)
Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe
Çıtır Çıtır Burma Kadayıf Tatlısı
Tam Ölçülü Altın Pankek Tarifi
Hdabla | © 2024 |