Sade Muhallebi

Sade Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt (ben yarım yağlı kullanıyorum)
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süsleme için;
- Toz antep fıstığı
Sade Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt,toz şeker,nişasta,un bir tencerede göz göz olana kadar daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olduktan sonra vanilya ve tereyağını katıp karıştırıyoruz eriyene kadar.
- Eridikten sonra kepçe yardımı ile 6 eşit olarak kaselere döküyoruz.
- Üzeri kaymaklaştıktan sonra toz antep fıstığı döküp dinlenme için buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Sade Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


