Kalpli Ayıcık Kurabiye

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yahut tereyağı
- 200 gram pudra şekeri
- 2 adet yumurta (küçük boy)
- 1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
- 3 buçuk-4 su bardağı kadar un
- Kurutulmuş portakal kabuğu tozu (olmasada olur)
- Mavi besin boyası
Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki gereçleri un ve kabartma tozu hariç yeterlice karıştıralım.
- İyice kıvam alan bu karışıma azar azar unu ve kabartma tozunu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim. (streç çekip yarım saat buzdolabında dinlendirelim).
- Daha sonra hamurdan portakal kadar bir modül alıp içine mavi besin boyası damlatalım.
- Merdane ile hamuru çok inceltmeden açıp kalıplar ile hal verelim.
- 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Başında bekleyin çok çabuk pişiyor! 🥰🥰🥰.
Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






