Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç

Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet güllaç yaprağı
Güllaç için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu (arzuya göre)
Pudingli kısmı için:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket muzlu puding
İçine :
- 2 adet muz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 küçük kase ince çekilmiş fındık
Üzerine:
- Dilimlenmiş muz
- 1 yemek kaşığı bal (muz için)
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- Çok az bir fiske toz tarçın
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı ve fındık
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü pudingi koyalım koyu kıvamda pişirelim.
- Soğuması için bir tabağa alalım güllaç için olan sütü şekeri koyalım karıştırarak eritelim.
- Serçe parmağımız yakmayacak biçimde sıcaklığı olsun.
- En son süte gül suyu koyup karıştıralım.
- Bir kaba sütü dökelim, güllçcları 10 cm eninde uzunluğuna makasla keselim.
- Sütle ıslatılmış güllaçları iki adet kestiğimiz parçayı üst üste koyalım.
- Bir tatlı kaşığı muzlu puding bir tatlı kaşığı fındık ,dört beş adet kuru üzüm, bir fiske tarçın ,bir adet dilimlenmiş muz koyarak üçgen biçiminde saralım.
- Servis tepsisine süt dokelim, tepsiye yapışmaması için bu biçimde hepsini yapalım.
- Dizelim üzerine kalan pudingi pasta pompasına koyop süsleyelim.
- Bala bandırdığımız muz dilimi ,fındık kuru üzüm bir fiske tarçın serpelim, sonra kalan sütü tepsiye dökelim afiyet olsun.
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






