Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç

Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet güllaç yaprağı

Güllaç için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu (arzuya göre)

Pudingli kısmı için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket muzlu puding

İçine :

  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 küçük kase ince çekilmiş fındık

Üzerine:

  • Dilimlenmiş muz
  • 1 yemek kaşığı bal (muz için)
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • Çok az bir fiske toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı ve fındık

Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü pudingi koyalım koyu kıvamda pişirelim.
  2. Soğuması için bir tabağa alalım güllaç için olan sütü şekeri koyalım karıştırarak eritelim.
  3. Serçe parmağımız yakmayacak biçimde sıcaklığı olsun.
  4. En son süte gül suyu koyup karıştıralım.
  5. Bir kaba sütü dökelim, güllçcları 10 cm eninde uzunluğuna makasla keselim.
  6. Sütle ıslatılmış güllaçları iki adet kestiğimiz parçayı üst üste koyalım.
  7. Bir tatlı kaşığı muzlu puding bir tatlı kaşığı fındık ,dört beş adet kuru üzüm, bir fiske tarçın ,bir adet dilimlenmiş muz koyarak üçgen biçiminde saralım.
  8. Servis tepsisine süt dokelim, tepsiye yapışmaması için bu biçimde hepsini yapalım.
  9. Dizelim üzerine kalan pudingi pasta pompasına koyop süsleyelim.
  10. Bala bandırdığımız muz dilimi ,fındık kuru üzüm bir fiske tarçın serpelim, sonra kalan sütü tepsiye dökelim afiyet olsun.

Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Künefe
Buzluğa Bardakla Kışlık Domates Püresi Koyma Yöntemi
Bayram Kurabiyesi (Gaziantep)
Havuçlu, Limonlu, Kuş Üzümlü, Hindistan Cevizli Enfes Kek
Un Yok Yağ Yok Fıstıklı Kurabiye
Saray Tatlısı
Hdabla | © 2025 |