Saray Katmeri

Saray Katmeri Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya
- 1 tatlı kaşığı domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- Tuz
Beşamel için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
Saray Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Harç için tavaya kıymayı alalım.
- Güzelce kavurup biber ve soğanları ekleyelim.
- 4-5 dakika kavuralım.
- Salça ve baharatları ekleyelim.
- Yeterince kavrulunca suyu ekleyip 3-4 dakika suyu çekmesini sağlayıp pişirelim. Ocaktan alalım.
- Krep için gereçleri karıştırıp sıvı kıvamlı bi krep hamuru elde edelim.
- Tavada önlü gerili pişirelim.
- Beşamel için; un ve tereyağını 2-3 dakıka kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü ve tuzu ekletip pürüz kalmayacak biçimde karıştıralım.
- Kaynayınca ocaktan alalım. .
- Ben üzeri için ayırıldığım kaşarın birazını beşame karıştırıyorum enfes oluyor 😍.
- Tepsiye biraz beşamel sürüp 1 krepi üstüne yayalım.
- Beşamle sürüp yayalım.
- Kıymalı harçtan 2 karış döküp yayalım.
- Son kata katar bu süreci yapalım.
- En üste yalnızca beşamel ve kaşar rendesi serpip 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Saray Katmeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





