Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından biraz fazla ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un (siz tekrar de denetimli koyun undan una değişiklik gösterebilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Çeyrek çay kaşığı tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ,su,süt,şeker,yumurta ve maya konup homojen hale gelene kadar karıştırılır.
- Tuz ve un denetimli bir biçimde yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yoğurulduktan sonra bir 30-35 dk mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur tepsiye alınır biçim verilir ve dilimlenir .
- Ardından da 180 derece fırında pişirilir.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
