Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un (siz tekrar de denetimli koyun undan una değişiklik gösterebilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Çeyrek çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • Kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ,su,süt,şeker,yumurta ve maya konup homojen hale gelene kadar karıştırılır.
  2. Tuz ve un denetimli bir biçimde yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Yoğurulduktan sonra bir 30-35 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur tepsiye alınır biçim verilir ve dilimlenir .
  5. Ardından da 180 derece fırında pişirilir.

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Makarna Salatası
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
Dubai Brownie
Tavuk Şiş
Fırında Biber Dolması
Ek Gıda Dönemi Ara Öğün İncir
Hdabla | © 2025 |