Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya(yaş maya da olur)
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılık olacak biçimde ısıtıyoruz.
  2. Mayayı ve şekeri ekleyerek mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
  3. Una tuz,sıvı yağ,ılık su ve mayalı sütü döküyoruz.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
  5. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamuru mayalanması için 1 saat bekletiyoruz.
  7. İç harcını hazırlayalım.Haşhaşı yağ ile uygunca açıyoruz. Cevizi de içine katıyoruz.
  8. Hamuru bezeler haline getiriyoruz.
  9. Bezeleri açarak tepside ortalarına harcı sürüyoruz.
  10. Üst üste 6 bezeden sonra yaydığımız yufkayı sıralı kesiyoruz.
  11. Kestiğimiz dilimleri iki taraftan aykırı biçimde kıvırıyoruz.
  12. Tepsiye dizerek üzerine yumurta sürüyoruz.
  13. 180° fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun🫰.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Çatlak Kurabiye
Limonlu Kremalı Somon Tarifi (1 Kişilik)
Yozgat Sarı Burma Tatlısı
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Porsiyonluk Gül Pasta (Seven Sevdiğine Sevdiklerine Yapsın)
Ispanaklı Midye Börek
Hdabla | © 2025 |