Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya(yaş maya da olur)
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılık olacak biçimde ısıtıyoruz.
- Mayayı ve şekeri ekleyerek mayanın etkinleşmesini bekliyoruz.
- Una tuz,sıvı yağ,ılık su ve mayalı sütü döküyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru mayalanması için 1 saat bekletiyoruz.
- İç harcını hazırlayalım.Haşhaşı yağ ile uygunca açıyoruz. Cevizi de içine katıyoruz.
- Hamuru bezeler haline getiriyoruz.
- Bezeleri açarak tepside ortalarına harcı sürüyoruz.
- Üst üste 6 bezeden sonra yaydığımız yufkayı sıralı kesiyoruz.
- Kestiğimiz dilimleri iki taraftan aykırı biçimde kıvırıyoruz.
- Tepsiye dizerek üzerine yumurta sürüyoruz.
- 180° fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun🫰.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

