Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 su bardağı un
İç materyali;
- 500 gram kıyma
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- 3 tane domates
- 3-4 tane sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- İsteğe nazaran maydanoz
Üzeri için;
- Yumurtanın sarısı
- İsteğe nazaran kaşar
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü cezveye alıp biraz ısıtıyoruz.
- Ilıyan süte mayayı ve şekeri ekleyip mayanın etkinleşmesini sağlıyoruz.
- Unu ve tuzu kaba alıp ılık su ve sütü koyuyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- İç harcı için robota birinci evvel biberleri ve soğanı koyup hafif geçiriyoruz.
- Daha sonra domatesleri koyarak büsbütün geçiriyoruz.
- Kıymaya bu harcı ve öteki gereçleri koyarak yoğuruyoruz.
- Hamuru bezelere ayırıp merdane ile pide formunda açıyoruz.
- Ortasına kıymayı koyarak kenarlarını şekillendiriyoruz.
- Pidenin kenarlarına yumurta sürüyoruz.
- Dilerseniz üzerine pul biber atabilirsiniz. 180° fırında pişiriyoruz.
- Eğer kaşarlı da isterseniz biraz piştikten sonra fırındayken kaşar ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürüyoruz.Afiyet olsun🫰.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


