Hamsiköy Sütlacı

Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz

Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü tencereye alalım,hafif ısındıktan sonra içine 4 yemek kaşığı pirinçi ( yıkamadan ) koyalım.
  2. Daha sonra bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağını da koyarak pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Ayrı bir yerde yumurta sarılarının üzerine şekeri koyarak güzelce karıştıralım.
  4. Pirinçler yumuşadığında yumurta sarısı ve şekerin içine biraz sütü az az koyarak ( temperleyerek ) tencerenin içine boşaltıp kaynamaya devam edelim.
  5. Kaynamaya başlayıp yoğunlaşınca altını kapatıp güveç kaplarına eşit halde koyalım.
  6. Tepsimize biraz su koyalım ve güveç kapları dolu olan tepsiyi evvelce ısıtılmış 200 derecede 15 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı
Kabak Lazanya ( Kabağı Sevdiren Tarif)
Şipşak Poğaça
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek
Unsuz Sandviç Ekmeği
Köy Çorbası
Hdabla | © 2025 |