Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Eti için:

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Beğendisi için:

  • 1 kg patlıcan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp çatalla delikler açıp 200 derece fırında közleyelim.
  2. Tencereye eti alıp üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ağzını kapatıp et suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Üzerine doğranmış soğan biberleri salça baharat ekleyip sıcak su ek edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  4. Közlenen patlıcanları doğrayıp hazırlayalım.
  5. Tavaya yağları koyup unu kavuralım.
  6. Patlıcanları ekleyip karıştıralım.
  7. Sütü ek edip baharat tuz ekleyelim.
  8. Servis tabağına altına beğendi üstüne etleri ekleyip servis edelim deneyenlere afiyet olsun.

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Kek
Mini Pizza
Sütlü Proteinli Yumurta
Anneannemin Şarkışla Kaymak Köyü Usulü Aşuresi
Fıstıklı Pop Kek
Enfes Pizza
Hdabla | © 2025 |