Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Arasına sürmek için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta
  • Çörek otu

Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ koyularak soğan doğranır.
  2. Pembeleşen soğana salça eklenerek kavrulur.
  3. Rendelenip suyu sıkılan patatesler eklenir.
  4. Baharat ve tuz eklenip 5 dakika daha kavrulur.
  5. Yufkalar üçgen biçiminde kesilir.
  6. Arasına süt yumurta karısımı sürülür.
  7. Patatesli harç koyularak gül hali verilir.
  8. Son olarak üzerine yumurta sürülür çörek otu dökülür .
  9. 200 derecede 25 dakika pişirilir afiyet olsun.

Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Roka Salatası
Tavuk Şiş
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Sebze Soslu Makarna (Videolu)
Etli Pirinç Pilavı
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet