Kıvamlı Şehriye Çorbası

Kıvamlı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
  • 70 gram tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Fesleğen
  • 1 buçuk litre kadar su

Kıvamlı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğrayalım.
  2. Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Un ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Kırmızı toz biberi ve salçayı ekleyip karıştıralım.
  5. Şehriye ve suyunu ekleyelim.
  6. Kaynayana kadar karıştıralım.
  7. Son olarak tuz ve nane ekleyelim, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim.

Not: et yahut tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Kıvamlı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Çorbası (8+ Bebekler İçin)
Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel)
Güveçte Et Yemeği
Harf Rakam Kurabiye
Kayseri Mantısı
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1)
Hdabla | © 2025 |