Kemalpaşalı Tavuk Göğsü

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa (arkasında yazılan ölçüye nazaran pişirdim)
Tavuk göğsü için;
- 1 litre süt
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Kavrulmuş fındık
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemalpaşaları pişirip borcama aktarın.
- Sonra tavuk göğsünü hazırlayın.
- Tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin akabinde şekeri de ekleyip kıvam alana dek pişirin.
- En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- İlk sıcağı çıkıp biraz ılıyana kadar çırpın sonra rondo yahut blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama getirin.
- Hiç bekletmeden kemalpaşaların üzerine dökün.
- Üzeri için fındıkları fırında kavurun ve rondodan çekin sonra tavuk göğsünün üzerine serpin.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. (ben 1 gün evvelce yapmıştım).
- Sonra dilimleyip servis edin afiyet olsun 🌼.
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











