Kemalpaşalı Tavuk Göğsü

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa (arkasında yazılan ölçüye nazaran pişirdim)

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kavrulmuş fındık

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemalpaşaları pişirip borcama aktarın.
  2. Sonra tavuk göğsünü hazırlayın.
  3. Tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin akabinde şekeri de ekleyip kıvam alana dek pişirin.
  5. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  6. İlk sıcağı çıkıp biraz ılıyana kadar çırpın sonra rondo yahut blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama getirin.
  7. Hiç bekletmeden kemalpaşaların üzerine dökün.
  8. Üzeri için fındıkları fırında kavurun ve rondodan çekin sonra tavuk göğsünün üzerine serpin.
  9. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. (ben 1 gün evvelce yapmıştım).
  10. Sonra dilimleyip servis edin afiyet olsun 🌼.

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmaniye Kurabiye
Mayasız Çiğ Börek
Tarator
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Sütlaç
Jelopene Turşu
Hdabla | © 2025 |