İslim Kebabı (Parça Etli Ve Özel Soslu)

İslim Kebabı (Parça Etli Ve Özel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
İçi için:
- 500 gr kuzu eti
Eti pişirmek ve sos için:
- Taze biberiye
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet kereviz sapı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
Üzerini süslemek için:
- 8 adet sivri biber
- 8 adet çeri domates
İslim Kebabı (Parça Etli Ve Özel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler mühürlendikten sonra etler tavadan çıkarılır.
- Tavada kalan etin yağına un ve salça ek edilerek kavrulur.
- Tavaya su eklenip salçanın açılması sağlanır.
- Etler ve sebzeler eklenir ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya yazgı pişirilir.
- Patlıcanlar uzunluktan kesilir ve yağda kızartılır.
- Kızaran patlıcanların havlu kağıt ile yağları alınır.
- Biberler ve domates de yağda yavaşça çevirilip kızartılır.
- 4 patlıcanda 8 adet islim kebabı çıkardım.
- Etler pişince tencereden alınır.
- Sebzeler blenderdan geçirilir ve besleyici lezzetli sos elde edilir.
- Patlıcanların artı işareti formunda 2 adeti üst üste koyulur.
- Arasına kesim et koyulur.
- Patlıcanlar kapatılır üzerine biber ve domates kürdan ile tutturularak biçim verilir.
- İslim kebapları sos içerisinde kısa mühlet pişirilerek servise hazırlanır. Afiyet olsun.
İslim Kebabı (Parça Etli Ve Özel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



