Glütensiz Mercimek Ekmeği

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • Yarım su bardağı lor peyniri
  • 5-6 tane çekirdekleri çıkartılıp doğranmış zeytin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Susam

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri yıkadıktan sonra en az 4 saat ıslatalım.
  2. Suyunu çekerse tekrar ekleyelim.
  3. Islanmış mercimekleri robota alalım.
  4. Yumurta zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip mercimekler yeterlice ezilene kadar çektirelim.
  5. Tarifimde mısır unu var. Bu sizi endişelendirmesin. Mısır ununda glüten yoktur.
  6. Mısır ununu ,ince doğranmış dereotu ,çörek otunu ,tuz ,kekik ,pul biber, lor peyniri ,tuz ve doğradığımız zeytinleri ek edip spatula ile karıştıralım.
  7. Kağıt serdiğimiz kalıba aktaralım.
  8. Üzerine susam serpelim.
  9. 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. Kürdan testi yapıp içini denetim edelim.Afiyet olsun.

Glütensiz Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia Tarifi
Kumkat Reçeli
Kolay Ispanak Çorbası
Ezogelin Çorba
Nohut Salatası
Enfes Etli Patlıcan Kapama (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found