Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü)

Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram Tokat yaprağı (salamura)
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon

İç harcı için:

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz

Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce salamura yapraklar 3-4 dakika sıcak suda bekletelim, yıkayıp süzgece alalım.
  2. Geniş bir kabın içinde soğanlarımızı rendeleyelim.
  3. Üzerine zeytinyağı dökelim.
  4. Pirinç yıkayalım ve kabın içerisine ekleyelim.
  5. Baharatları, salçayı ve tuzu da ek edilmeli sonra ince kıydımız maydanozu da ekleyip karıştıralım. ( yaptığımız çiğ bir iç harç olacak. ).
  6. Yaprağın geniş tarafına iç harcı koyalım ve rulo üzere iki yanlardan kapatıp saralım.
  7. Yapraklar bitene kadar bu sürece devam edelim.
  8. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ekleyelim ve limon dilimleri ekleyelim 5-6 su bardağı kadar da sıcak su da ek edelim kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun.

Not : Sarmalar dağılmasın diye üzerine tencere kapağından küçük bir kase kapatalım.

Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mıhlama
Mercimekli Bükme (Afyon Yöresinden)
Kremalı Etli Makarna Tarifi
Mayasız Çıtır Lahmacun
Avokadolu Puding (Çocuk Ve Yetişkin İçin)
Pamuk Gibi Poğaça
Hdabla | © 2025 |