Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısını ayırıp üstüne süreceğiz)
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 havucu rendeleyip, soteleyip bir kenara alalım.
  2. 2 patatesi de küp küp doğrayıp kenara alalım.
  3. Geniş bir kaba yoğurt,sıvı yağ,yumurta(birinin sarısını ayırıp),lor peynirini alıp karıştıralım.
  4. Kenara ayırdığımız havuç ve patatesleri, pulbiber,tuz,kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  5. Unu kıvama nazaran ekleyelim, çok katı bir kıvamı olmamasına dikkat edelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
  7. Pişmesini denetim etmek için kürdan kullanabilirsiniz.

Patatesli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Tatlı
Islak Kurabiye (Kakaolu)
Lezzetli mi Lezzetli Biber Sosu Yanında Plantain Muzu
Ali Nazik
Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet