Ramazan Pidesi (Videolu)

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şifası için;
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su, toz şeker ,tuz, mayayı alıp güzelce karıştıralım.
- Üzerine unu ek ederek tahta kaşık yardımıyla hiç elimizi değdirmeden karıştırarak yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streçleyip kapatarak bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Bir saatin sonunda tekrar tahta kaşık ile havasını alıp bir iki sefer daha karıştırıp tekrar yarım saat kadar mayalandıralım.
- Sonrasında tezgaha un dökerek hamuru üzerine alalım 2 eşit kesime bölelim.
- Mısır unu serpiştirdiğimiz tepsiye hamurları alalım elimize yavaşça bastırarak üzerini kapatıp en az yarım saat hatta vaktiniz varsa 1- 2 saat bile bekleyebilirsiniz ne kadar beklerse o kadar hoş olacaktır.Mayalandırmaya bırakalım.
- Sonrasında evvel üzerine şifadan bir kaşık yumurta sarısını dökerek fırça yardımı ile her tarafına yayarak elimizde pide hali vererek hazırlayın.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırına pişirmeye gönderelim afiyetler olsun ayrıntılı tanımını tıklayınız👇.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





