Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (margarin)
  • 1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sıvı gereçleri bir kabın içine alalım ve çırpalım.
  2. Daha sonra kabartma tozunu ,pudra şekerini, unu, tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünden biraz küçük hamurlar alıp elimizle yuvarlayalım.
  4. Önce yumurta beyazına daha sonra susama batırıp yağılı kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıp denetimli pişirelim.Afiyet olsun.

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Katmer Poğaça
Cevizli İrmikli Nefis Tatlı (Çok Kolay Ve Lezzetli )
Kumpir (En Kolayından)
Havuçlu Pancarlı Yoğurtlu Meze
Gavurdağı Salatası
Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet