Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (margarin)
- 1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sıvı gereçleri bir kabın içine alalım ve çırpalım.
- Daha sonra kabartma tozunu ,pudra şekerini, unu, tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünden biraz küçük hamurlar alıp elimizle yuvarlayalım.
- Önce yumurta beyazına daha sonra susama batırıp yağılı kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıp denetimli pişirelim.Afiyet olsun.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


