Çıtır Baklava

Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Diğer materyaller;
- Yarım paket hazır yufka
- 1 kase ceviz
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Gereçleri tencereye alıp eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika şerbeti kaynatalım.
- Biraz koyu bir şerbet olmalı.
- Ocaktan alıp limonu içinden alalım soğumaya bırakalım.
- Yufkayı tezgaha saralım.
- Uzunlama 3 e keselim.
- Her yufkadan 2 adet üst üste koyup ceviz serpelim.
- Sarıp yağlı tepsiye dizelim.
- Bütün yufkaları bu formda hazırlayalım.
- Tereyağını eritip köpüğünü alalım. Sıvı yağla karıştıralım.
- Tatlının üzerine sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlıyı fırından alıp soğuk şerbetle buluşturalım.
- Şerbeti büsbütün çekince servise hazır. Afiyet olsun.
Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








