Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • Un (aldığı kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar)

Dışı için;

  • Bolca toz şeker
  • Kahvaltılık çikolata

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için olan tüm materyaller yoğurulur yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Yuvarlak ortası çukur formlar verilip şekere bulanır.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 175-180 derecede 12-15 dk pişirilir.
  4. Piştiğinde yumuşak olacak ama soğudukça sertleşecektir.
  5. Soğuduktan sonra orta kahvaltılık çikolatayı sıkıp süsleyip servise hazır hale getirebilirsiniz.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası
Bir Hamurdan Beş Çeşit Poğaça
Kadayıflı Muhallebi
Yağ Çekmeyen Mücver Tarifi
Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Yumurtalı Yoğurtlu Pazı
Hdabla | © 2025 |