Sandviç Poğaça

Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam
Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri ılık suda 5 dk bekletiyoruz.
- Maya kabarınca tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp pasta tabağı kadar yuvarlak açıyoruz.
- Üzerine yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
- Katladığımız formda yağlayıp tekrar katlıyoruz.
- Tepside mayalanması için 10 dk bekliyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180 derecede 30-40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
