Sandviç Poğaça

Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam

Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri ılık suda 5 dk bekletiyoruz.
  2. Maya kabarınca tüm gereçleri karıştırıyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp pasta tabağı kadar yuvarlak açıyoruz.
  6. Üzerine yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  7. Katladığımız formda yağlayıp tekrar katlıyoruz.
  8. Tepside mayalanması için 10 dk bekliyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180 derecede 30-40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.

Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkasız Sebzeli Börek
Balık Ekmek Tarifi (Az Maliyetli)
Acılı Şalgam Suyu
Yaban Mersinli Kek
5 Dakikada Hazırlanan Pratik Pancar Salatası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Besleyici (Videolu)
Karabuğday Unundan Hamburger Ekmeği
Hdabla | © 2025 |