Porsiyonluk Güllaç

Porsiyonluk Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram güllaç
  • 2 litre süt
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

Arası için;

  • Fındık yada ceviz

Porsiyonluk için 8 kaseye hisse ettim

Porsiyonluk Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 litre sütü uygun bir tencereye alalım şekeri ilave edelim.
  2. Şeker eriyene kadar sütü ocakta tutalım altını kapatalım ve 1 vanilin ekleyelim karıştıralım.
  3. Daha sonra klasik dikdörtgen yada yuvarlak borcama yahut benim üzere cuplara güllaç yaprakların ikiye bölerek kenarlar ortaya kalacak halde yarım yarım bir tane güllaç yaprağını koyalım üzerine bi kepçe kadar süt şerbetimizden gezdirelim.
  4. Bu biçimde güllaç yapraklarının yarısına kadar yapalım ve orta kısma robottan çektiğimiz fndık yada cevizi serpiştirelim ve öteki kalan yarım kısmıda birebir biçimde yapalım.
  5. Kalan şerbeti üzerine dökelim ve oda sıcaklığına güzelce geldikten sonra üzerini streç sinema ile sarıp dolaba kaldıralım. 4-5 saat sonra servis edilebilir afiyetle.

Porsiyonluk Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Keki
Artan Pilav Ve Kışlık Konserve İle Domates Çorbası
Peynirli Dereotlu Kurabiye
Orman Meyveli Cheescake (Çatlamayan Tam Kıvamında)
Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote
Diyet Kabak Çorbası
Hdabla | © 2025 |