Portakallı Köstebek Pasta

Portakallı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 6 yemek kaşığı labne
  • 1 paket krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Portakal sosu için;

  • 1.5 su bardağı portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakal sosunu yapmakla başlayalım tencereye 1. 5 su bardağı portakal suyu nişasta şeker katıp çırpıcıyla çırpalım.Pişen sosun altını kapatalım.
  2. Üstüne streç çektim ben kabuk tutmasın diye soğumaya bırakalım.
  3. Kek imali içinde yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım sütü yağı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  4. Portakal kabuğu rendesi kabartma tozu vanilya da ekleyelim son olarak unu ekleyelim ben fırın tepsisinde yaptım hamuru fırın tepsine döküp pişirelim 170 derecede.
  5. Kreması içinde tüm gereçleri ekleyip mikserle güzelce çırpalım buzdolabında kremayı bekletelim.
  6. Kek için yuvarlak apartla kesip yuvarlak form verelim ( bardakta kullanabilirsiniz yuvarlak biçim için).
  7. Yuvarlak kekleri sütle ıslatalım daha sonra krema sıkalım orta kısmını boş bırakılım boş kısma da portakal sosunu ekleyelim.
  8. Tekrar krema ekleyip sosu kapatalım kalan kek kırıntılarını rondodan geçirelim kekleri kırıntılarla kapatalım.

Portakallı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Yatağında Balık
Keten Tohumlu Muzlu Muhallebi
Glutensiz Kabaklı Taneli Köfte
Patlıcanlı Kebap
Crumble Kek
Kütür Kütür Karışık Turşu
Hdabla | © 2025 |