İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal (kabuğu rendelenecek suyu sıkılacak yani yarım su bardağı portakal suyu)

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıcak suyu şekere ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Portakalın kabuğunu rendeleyip meyve yahut limon sıkacağı yardımıyla suyunu sıkalım. (sulu bir portakal ise yarım bardak çıkacaktır. ).
  3. Tencereyi orta ateşte ocağa bırakarak tereyağını eritip irmiği ek ederek rengi yoğunlaşıncaya kadar on dakika karıştıralım.
  4. Portakal kabuğu rendesini içine ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Portakal suyunu da ek ederek karıştırmaya devam edelim.
  6. Şekerli suyu da ekledikten sonra suyunu çekip katılaşıncaya kadar süratlice karıştırmaya devam ediyoruz.
  7. Helvamız suyunu çekip katılaşınca ocağı kapatıp üzerine kağıt havlu sererek kapağını kapatıp dinlendirelim.
  8. Daha sonra kalıba doldurup şekillendirerek tabağa alabiliriz. Afiyet olsun.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Muz İle Aşırı Pratik Hafif Tatlı
Reyhan Şurubu
Su Böreği 2 Yumurtayla Tavada (Videolu)
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye
Ispanak Yatağında Balık
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |