Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)
Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
Tepsiye serpmek için;
- 2 yemek kaşığı kadar galete unu
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı soğuk su
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel su, süt ve mayayı bir cezveye alıp ılıtıyoruz. Sonra bir kaba 3 su bardağı un koyuyoruz ve ortasını havuz üzere açıp ılıttığımız materyalleri ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- 3 su bardağından sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
- Hamurumuzu mayalanması için üstünü örtüp bekletiyoruz.
- Yağlı kağıda galeta unu serpip hamuru üzerine koyuyoruz. Hamurun üzerine hafif bastırıyoruz ki çok kabarıp içi hamur olmasın.
- Üzerine sürmek için un ve suyu bir kapta karıştırıp hamurumuzun üzerine harcın bir kısmını sürüyoruz. Biçim verirken her sırada elimizi harcımıza batırıp o denli hal veriyoruz.
- Daha sonra susam ve çörek otumuzu serpiyoruz. Fırının en altına su dolu bir kap koyuyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtılmış fırına hamurumuzu koyuyoruz. Altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ben üzeri için yumurta kullanmadım. Bizim konutta yumurtalı pide pek tercih edilmiyor. Şayet yumurta kullanmak isterseniz unlu ve sulu harç yerine 1 yumurta sarısını sürebilirsiniz. Bu ölçülerden 1 adet büyük uzunluk pide çıkıyor.
Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









