Kıvamında Patates Püresi

Kıvamında Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 200 ml süt
  • 100 ml krema
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar peyniri

Kıvamında Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyup iri iri doğrayıp haşlanması için ocağa bırakalım. Suyuna tuz atıp haşlanınca ocağı kapatalım.
  2. Başka bir tencereye tereyağını eritelim. Üzerine haşlanan patatesleri, sütü ve kremayayı ekleyelim blenderler güzelce ezdikten sonra karabiber ve tuzu ekleyelim fırın kabına alalım.
  3. Fırında 10 dakika kaldıktan sonra çıkartıp rendelenmiş kaşarı ekledikten sonra kaşarlar kızarsın diye tekrar fırına alalım.
  4. Üzeri kızarınca servise hazır süslemek için maydanoz kullanbilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıvamında Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kozalak Tatlısı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü)
Sıvı Yağlı Kum Gibi Dağılan Kandil Simidi Katı Yağsız (Videolu)
Soğan Salatası
Browni Kurabiye
Zeytinyağlı Karışık Kızartma
Hdabla | © 2025 |