Keçi Bacağı (Pişi)
Keçi Bacağı (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yoğurt sulu yerinden
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kurumaya
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Keçi Bacağı (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın 1 su bardağı ılık su, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
- Kenardaki unlarla üzerini kapatın, 5 dakika sonra tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
- Elinizi sıvı yağa batırıp biriki yoğurup hamuru toparlayın .
- Bir poşete geçirip 45 dakika kadar sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin, kabarınca hamuru tekrar elinizi yağlayıp toparlayın .
- Tezgahı biraz yağlayıp mandalına kadar hamurdan koparıp tezgahta elimizle yemek tabağı büyüklüğünde açıp çok ince olmasın 2 parmak eninde şeritler keselim.
- Ortadan 2 ye kesip ortalarından bir çizik atıp kızgın yağa atıp gerili önlü kızartalım.
Keçi Bacağı (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











