Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Pastırma (70 gr) 18 adet dilimli
  • 3 adet kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • Rendelenmiş mozzeralla ya da kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 3 adet yufka
  • Ayçiçek yağı

Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri ince ince doğrayın. Yağlanmış tavada orta pişmiş kıvamda olana kadar kavurun.
  2. Yufkaları 4 eşit üçgen kesim olacak biçimde kesin. Geniş kısmına biber harcını üzerinde doğradığınız pastırmayı ve en son rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Yanlardan kapatıp, sarın. Yufkanın açılmaması için en ucunu suya batırabilirsiniz.
  3. Hazırladığınız paçangaları evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Evvelden ısıtılmış yağlı tencerede, kızartın. Afiyet olsun.

Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Pancar Mezesi
Beyti Kebap (Videolu)
2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma
Çikolatalı Kurabiye
Glütensiz Lahmacun Yüksek Proteinli
Yumuşacık Cevizli Bulut Kek
Hdabla | © 2025 |