Soğan Çorbası

Soğan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adat kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soğan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanımızı kesiyoruz ve içerisine yağ koyduğumuz tenceremizde koyuyoruz soğanların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (soğanlar tam pembeleşmesin)
  2. Soğanların kokusu çıktıktan sonra içerisine unumuzu koyup, un ile kavuruyoruz ( soğanlar pembeleşmeli ve unun kokusu düzgünce çıkmalı)
  3. Son olarak üzerine sıcak suyumuzu ek edip, baharatlarımızı ekliyoruz.
  4. Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar ocağın altını kapatmıyoruz.
  5. Soğanlar yumuşadıktan sonra çorbamız hazır afiyet olsun.

Soğan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fincan Tatlısı
Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Leziz Kekimiz
Hurmalı Fındıklı Nefis Atıştırmalık
Kolay Çilekli Limonata
El Açması Rulo Çıtır Börek
Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz
Hdabla | © 2025 |