Ramazan’ın Sultanı Revani

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 bardak şeker
- 1 200 ml bardak süt
- 1 200ml bardak irmik
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 hamur kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 3,5 200ml bardak elenmiş un
Şerbeti için;
- 4 200ml bardak şeker
- 3 200ml su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
- 1 bardak süt ve 1 bardak irmik ek edilip, çırpmaya devam edilir.
- 1 limon 🍋 kabuğu rendesi ve suyu ek edilip, hamur kabartma tozu vanilya ve un ek edilip karıştırılır hafif yağlanmış borcama boşaltılır 180°de 30′ pişirilir.
- Şerbeti hazırlanır içine 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu kaynara çıktıktan sonra ek edilir.
- Pişen revani ılık, şerbeti sıcak olacak formda dilimlendikten sonra üzerine yeterlice çekinceye kadar şerbeti dökülür.
- Dilimlenip şerbeti uygunca alan revani üzerine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ile süslenir. Afiyetle şifa olsun 🩷
Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

