Ramazan’ın Sultanı Revani

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 200 ml bardak süt
  • 1 200ml bardak irmik
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3,5 200ml bardak elenmiş un

Şerbeti için;

  • 4 200ml bardak şeker
  • 3 200ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. 1 bardak süt ve 1 bardak irmik ek edilip, çırpmaya devam edilir.
  3. 1 limon 🍋 kabuğu rendesi ve suyu ek edilip, hamur kabartma tozu vanilya ve un ek edilip karıştırılır hafif yağlanmış borcama boşaltılır 180°de 30′ pişirilir.
  4. Şerbeti hazırlanır içine 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu kaynara çıktıktan sonra ek edilir.
  5. Pişen revani ılık, şerbeti sıcak olacak formda dilimlendikten sonra üzerine yeterlice çekinceye kadar şerbeti dökülür.
  6. Dilimlenip şerbeti uygunca alan revani üzerine isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ile süslenir. Afiyetle şifa olsun 🩷

Ramazan’ın Sultanı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayısılı Tart
Soğan Atıştırmalık
El Açması Tadında Çıtır Börek
Köylü Kahkesi
Yalancı Tiramisu
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Hdabla | © 2025 |