Fırında Sebzeli Misket Köfte

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 2 büyük havuç
- 1 kapya biber
- 1 çay bardağı bezelye (konserve kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 1-2 diş sarımsak rendesi
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta (tercihen )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar (karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, pul biber, kekik
- 2 su bardağı sıcak su
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- ▪️yapılışı köfteler için tüm materyalleri güzelce yoğurun.
- Cevizden küçük modüller koparıp yuvarlayın. Zerzevatları küp formunda doğrayın. Dikdörtgen borcama aktarın. Diğer bir fırın kabı da tercih edebilirsiniz. Yağ, tuz ve baharatı ekleyip karıştırın.
- 200 derece fırında biraz yumuşayana kadar pişirin. Çok pişerek dağılmasın. Pişerken bir kaç sefer karıştırın.
- Sonra bezelye ve köfteleri yerleştirin. Köfteler kızarınca çıkarıp öteki istikametlerini çevirin.
- Bu esnada salçalı sosunu gezdirip 10-15 dk kadar pişirin. Birinci sıcağı geçince pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸 📌miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








